Compiere ontwikkelt open-source erp- en crm-software die voor gebruik op locatie, maar ook in gehoste vorm wordt geleverd. Het bedrijf is een directe concurrent van Oracle en Microsoft.

De financiële injectie van NEA zal in de eerste plaats worden gebruikt om de software te verbeteren, zegt Jorg Janke, de oprichter van Compiere. Daarbij zal er speciale aandacht zijn voor de productie- en crm-functionaliteit, stelt hij.

De software van Compiere draait op Lunux, Windows, Unix en Macintosh en ondersteunt de Oracle-database. Janke verwacht dat zijn software op middellange termijn ook te combineren is met IBM's DB2 en Microsofts SQL Server. Ondersteuning voor de Apache Derby-database volgt in juli.

Janke wil voor de uitbreidingen meer personeel inhuren. Het hoofdkwartier van Compiere wordt van Oregon naar Californië verplaatst. Daar zitten meer erp-ontwikkelaars, denkt Janke.

Open-source crm-software is overigens niet nieuw. Het Nederlandse bedrijf Covide timmert op dit gebied al langer aan de weg. Het groupware-pakket van Covide integreert onder meer met de voip-centrale van Asterisk en is ook online te gebruiken. Bron: Techworld