Het Hof van eerste aanleg, het op een na hoogste Europese gerechtshof, verwierp het uitstelverzoek van de chipfabrikant, schrijft persbureau Reuters. De Europese Commissie reageerde direct instemmend op de beslissing.

In oktober liet Intel ook al een deadline om op de aanklachten te reageren passeren. Volgens de chipfabrikant beschikt het nog niet over benodigde stukken van concurrent AMD.

Kortingen

Intel moet in de zaak reageren op de beschuldiging dat het partners kortingen zou hebben gegeven als ze geen computers met processoren van zijn aartsrivaal AMD zouden verkopen. In ruil daarvoor zouden de computerleveranciers in advertenties het Intel Inside-logo hebben moeten plaatsen.

De Europese Commissie klaagde Intel in 2007 aan wegens concurrentievervalsing. AMD had Brussel laten weten dat computerleveranciers die ook systemen met AMD-processors wilden bieden, minder of geen korting zouden krijgen. Vorig jaar werd de aanklacht uitgebreid, nadat zou zijn gebleken dat een fabrikant van Intel geld zou hebben ontvangen voor het uitstellen van de verkoop van een desktop met AMD-cpu.

Documenten

Intel stelt dat het bepaalde documenten van AMD nodig heeft om zich te kunnen verweren in de zaak. De Hearing Officer van de Europese Commissie weigerde eind vorig jaar de toegang tot deze stukken. Daarna spande Intel zelf de zaak aan bij het Hof van Eerste Aanleg.

Intel heeft nu nog tot vrijdag om met bewijsmateriaal te komen. Het bedrijf overweegt nog in beroep te gaan bij het Europese Hof van Justitie. Als Intel wordt veroordeeld, kan dat leiden tot een enorme boete van maximaal 10 procent van zijn omzet voor elkaar jaar dat de fabrikant in overtreding was.