Net als andere datacentra brengt Evoswitch het verbruik van serverkasten in rekening. Al vanaf de opening eerder dit jaar biedt het bedrijf de mogelijkheid om het energieverbruik per kast te meten en de klant daarop af te rekenen.

Het meten van het energieverbruik per kwart rack is een logische vervolgstap, vindt Evoswitch. "Een lager energieverbruik van de apparatuur betekent nu ook voor kleinverbruikers heel concreet een lagere energierekening", aldus Laurens Rosenthal van Evoswitch.

"We hopen dat dit onze klanten binnen het kleinbedrijf stimuleert om zuiniger met energie om te springen. Als apparatuur veel energie verbruikt, dan loop je binnen een kast al snel tegen de maximumcapaciteit aan. Dat is zonde, want je betaalt wel voor de kast terwijl je dan niet de maximale ruimte in de kast kunt gebruiken."

Ook grotere partijen kunnen baat hebben bij de nieuwe meetmethode. Zij zijn bijvoorbeeld beter in staat om te achterhalen welke apparatuur voor veel energieverbruik zorgt, stelt Rosenthal. Bron: Techworld