Op het Microsoft Exchange Team Blog staat een video waarin de spanning direct wordt opgevoerd. “You asked for it”, staat er te lezen, ondersteuning voor Firefox en Safar. Daarna krijgen we een varken met vleugels te zien. Het ondenkbare is gebeurd, Microsoft heeft de nieuwe webinterface niet speciaal voor IE gemaakt.

In de video kunnen we zien hoe de webinterface, die voortaan Outlook Live zal heten, er uit gaat zien. Outlook Live wordt inderdaad gedemonstreerd in Firefox en in Safari op een Macbook. KC Lemson schrijft in het blog dat hij deze feature heel graag wilde laten zien, zeker na negatieve reacties in het verleden. "Openheid is altijd onderdeel geweest van het DNA van Exchange", schrijft hij. Maar support voor meerdere browsers is natuurlijk helemaal geen feature, eigenlijk is het de normaalste zaak van de wereld.

In de Outlook Live zitten nog meer verrassingen. Ten eerste is de messaging functionaliteit helemaal geïntegreerd. Om dat te demonstreren wordt in het filmpje een chatsessie geopend via Outlook Live. Daarnaast heeft het Exchange Team goed gekeken naar Gmail. Daaruit zijn lessen getrokken die hebben geleid tot de conversation view, waardoor je een veel beter overzicht hebt op de verschillende threads in je mailbox. Voor zover we kunnen zien is het een grote verbetering ten opzichte van de Outlook Web Access waar we nu mee werken.

Wanneer Exchange 14 uitkomt is nog niet bekend. Maar vorige maand bleek dat de nieuwe Exchange al meer dan een jaar wordt getest op 1500 scholen met zo'n 3,5 miljoen studenten. Bron: Techworld