Volgens analistenbureau IDC zijn er op dit moment wereldwijd zo'n 450 miljoen mobiele internetgebruikers. "Het aantal mobiele apparaten dat verbinding maakt met het internet is de afgelopen jaren simpelweg geëxplodeerd", zegt John Gantz, hoofd research van IDC.

"Met een enorme rijkdom aan informatie en diensten van ongeveer overal ter wereld veranderen mobiele internetapparaten ons persoonlijke en professionele leven. De aankomende explosie van mobiele applicaties de manier waarop we omgaan met het internet veranderen." Volgens Gantz vervaagt de dunne lijn tussen werk en privé nog meer.

2,7 miljard internetgebruikers

Op dit moment is het totaal aantal internetgebruikers ongeveer 1,6 miljard, schat IDC. Er zijn ongeveer evenveel apparaten die toegang geven tot het internet.

In 2013 zal dit aantal doorgroeien naar 2,7 miljard mensen, die 2,7 miljard apparaten gebruiken om verbinding te maken met het internet. Ondanks het kleinere scherm en de langzame verbindingen wordt mobiel internet net zo gebruikt als 'normaal' internet, namelijk voor het gebruik van zoekmachines, het lezen van nieuws, het downloaden van muziek en video's en het versturen van e-mails en andere berichten.

Online winkelen

IDC voorspelt dat mobiel internet in 2013 het mobiele web steeds meer gebruikt gaat worden voor winkelen, het schrijven van blogs en voor het gebruik van zakelijke applicaties en zakelijke e-mail.