Maar TwitPic leeft weer. Dankzij een overname waar verder nog helemaal niets van bekend is. Toch kan oprichter Noah Everett het niet laten om via het officiële Twitter-account te melden dat de jarenlang veelgebruikte dienst voor het uitwisselen van foto's blijft bestaan. Maar wie is toch die geheimzinnige koper? Meer details volgen zodra het mag, aldus Everett.

Begin deze maand haalde TwitPic sinds tijden weer eens het nieuws. De ooit populaire fotodienst TwitPic beweerde uit de tent gepest te zijn door Twitter dat beslag wilde leggen op hun merknaam. Wilde het bedrijf dat niet, dan was er risico dat zij toegang tot de Twitter-API verloren. Een pure doodsteek, aangezien de API-eisen cruciaal zijn voor het integreren van de dienst.

TwitPic zwichtte en gaf aan het juridische gevecht niet aan te kunnen. Gebruikers konden tot 25 september hun geplaatste foto's en video's redden. Dat is met de mysterieuze overname overbodig geworden. Wij hebben wel een idee: Joined the flock? Of zou er iemand anders in Twitters vaarwater zitten...