Facebook heeft namelijk overwogen, adverteerders toegang te geven tot haar gebruikersdata. Dit blijkt uit niet geredigeerde mails van medewerkers onderling, die onderdeel zijn van een rechtbank document. Men wilde zelfs zover gaan dat des te meer een partij spendeerde op het sociale netwerk, des te meer data er beschikbaar zou komen.

Facebook legt uit dat het gaat om een oude mailwisseling en dat het bedrijf inmiddels besloten heeft geen toegang te geven tot haar gebruikersdata. Konstantinos Papamiltiadis, Facebook's director of developer platforms and programs zegt "voor de duidelijkheid, Facebook heeft nog nooit iemand data verkocht. Onze API' s zijn altijd gratis geweest en we hebben ontwikkelaars nooit laten betalen voor het gebruik er van".

Ook Zuckerberg zelf zou onderdeel zijn geweest van deze discussie. Verder zou uit de documenten blijken, dat een engineer van Facebook al in 2014 het management heeft gewaarschuwd voor het gevaar van Russische inmenging. Facebook verdedigt zich door uit te leggen dat de engineer(s) die met deze waarschuwing zijn gekomen het nader hebben onderzocht en geen bewijs hebben gevonden voor Russische activiteit. De betreffende documenten kunnen volgende week worden vrijgegeven zegt Damian Collins van het Britse parlement.