De makers van de app Paper, waarmee je kunt leren tekenen, hebben de hoge heren van sociaal netwerk Facebook in een blog verzocht een andere naam te kiezen voor de nieuwsapp Paper. Facebook bood de ontwikkelaar excuses aan, maar lijkt niet van plan op het verzoek van developer FiftyThree in te gaan.

Paper werd enkele jaren terug uitgebracht en in 2012 tot Apple iPad App of the Year gekroond. De app kent miljoenen gebruikers en voor de makers kwam het op 30 januari dan ook als een vervelende verrassing dat Facebook een nieuwsapp met dezelfde naam aankondigde. Het sociaal netwerk had geen navraag bij FiftyThree gedaan en zegt volgens de developers zich te realiseren dat het dit eerder had moeten doen. Ook biedt het excuses aan voor de verwarring die is ontstaan, maar verdere tegemoetkoming blijft uit.

"Er is een simpele oplossing", zegt FiftyThree CEO Georg Petschnigg op de blog van zijn bedrijf. "Stop met het gebruiken van onze merknaam." Hij vervolgt: "We denken dat Facebook in staat is hetzelfde kennisniveau dat nodig was voor het ontwikkelen van de app ook in het bedenken van een eigen merknaam kan steken. Een app over verhalen moet niet beginnen met iemand anders verhaal." Facebook heeft nog niet op verzoeken vanuit de media naar aanleiding van de aanklacht gereageerd.