Dat schrijft Techworld.com op basis van aantekeningen van een vergadering van ontwikkelaars. Niet minder dan 80 procent van de bugs die nu nog in de beta zitten zullen de uiteindelijke release halen. Ongeveer 700 bugs worden door Mozilla aangeduid als 'blockers', oftewel bugs die dusdanig ernstig zijn dat eenrelease er niet in zit. Ontwikkelaars worden gevraagd om vanavond nog met een priotiteitenlijstje te komen van de belangrijkste bugs. Problemen met de veiligheid krijgen daarbij prioriteit.

Het is de zoveelste tegenvaller voor de release van de browser. Beta 1 had afgelopen zomer al uit moeten komen. Deze weken is Mozilla de laatste hand aan het leggen aan de beta. Er moet na die release in ieder geval nog een beta volgen, en daarna komt mogelijk een derde beta uit. Verder vertraging van de uiteindelijke release, nu begin volgend jaar gepland, wordt echter niet uitgesloten.

Beta 1 kreeg vorige week een test voor de kiezen, en krijgt morgen een tweede. Hij vorige week stond al kortstondig op de ftp-server, maar werd door Mozilla teruggetrokken omdat de kwaliteitstesten niet waren afgerond, zo meldde het bedrijf. Bron: Techworld