Hoewel het officieel om RC1 van Firefox 3.5 gaat, is het de bedoeling dat het bij deze release candidate blijft en dat de volgende officiële 3.5 versie de definitieve zal zijn. Ten opzichte van de meest recente bèta is niet veel meer veranderd; de RC heet stabieler te zijn, en zou al helemaal klaar moeten zijn voor dagelijks gebruik.

Firefox 3.5 was ooit Firefox 3.1, maar in de ogen van Mozilla zijn er dusdanig veel verbeteringen aan toegevoegd dat ze het versienummer hebben opgehoogd. De Release Candidate had al in de eerste week van juni moeten uitkomen, maar bugs in voornamelijk TraceMonkey, de standaard JavaScript-engine en prominente verbetering aan de browser, hebben de ontwikkelaars doen besluiten om deze op te schuiven. Mozilla schepte een klein beetje verwarring toen de stichting vorige week een Previewversie van Firefox 3.5 beschikbaar stelde aan de bètatesters; dat bleek niet de release candidate te zijn.

Naast de snelle TraceMonkey kent de nieuwe Firefox een pornoknop (officieel betiteld als de 'Private Browsing'-modus), en ondersteunt het meer functies van html 5. Bron: Techworld