Lang was het nieuwe paradepaardje van Mozilla nog in nevelen gehuld. Sinds eind vorige week is iets meer bekend. In een video van Aza Raskin van Mozilla Labs is te zien hoe de interface van Firefox Mobile er ongeveer uit komt te zien.

In het filmpje wordt een versie van de nieuwe browser getoond die werkt met een touchscreen. Net als in de ‘gewone’ versie van Firefox kan men meerdere tabbladen openen in een venster. Raskin hoopt dat mensen willen meehelpen bij de ontwikkeling van de browser. De code van de demo is daarom ook open source.

De browser in ontwikkeling heeft natuurlijk een achterstand goed te maken op concurrenten als Opera Mobile, Openwave en de Safari-browser van Apple. Een voordeel voor de browser van Mozilla is misschien dat deze ontwikkeld is om goed te kunnen samenwerken met open-sourcesofware. Een nadeel is misschien dat de nieuwe browser niet is opgenomen in het open-sourcepakket Android van Google. Wanneer de definitieve versie van Firefox Mobile beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Bron: Computer!Totaal Bron: Techworld