Fennec Alpha 2 is beschikbaar voor het OS2008-softwareplatform ('Maemo') dat draait op de Nokia N810 Internet Tablets. Geïnteresseerden zonder zo'n apparaatje kunnen de software ook op hun desktop testen onder Windows, Mac OS X en Linux.

Alpha 2 moet ten opzichte van de eerste testversie vooral een stuk sneller zijn, bijvoorbeeld bij het inzoomen en het laden van pagina's. Ook hebben de ontwikkelaars gesleuteld aan de gebruikerservaring en gezorgd voor een betere 'look and feel'.

Screenshots

In oktober van dit jaar doken de eerste screenschots op van Fennec. De plaatjes lieten onder andere een adresbalk zien die erg lijkt op die van concurrerende browser Safari, waar de iPhone gebruik van maakt. Verder heeft het uiterlijk van Firefox Mobile veel weg van Firefox 3, aangevuld met bladwijzers voor websites.

De definitieve versie van Fennec moet in 2009 beschikbaar komen voor Maemo en Windows Mobile 6. Wanneer precies in 2009 is nog altijd niet duidelijk. Eerder deze maand werd al wel bekend dat Fennec ook geschikt wordt gemaakt voor het Symbian S60-platform. Bron: Techworld