Dat laat de fabrikant weten in een email naar klanten. De bug zit in de 320G.GS004-firmware die in ieder geval wordt gebruikt in de PowerVault ML6000 tapewisselaars van de leverancier. Het gaat om de firmware die oorspronkelijk met de systemen wordt meegeleverd.

Specifiek duidt Dell de bug niet, maar wel schrijft de systeembouwer dat de bug ervoor zorgt dat de interne geheugenkaart, en dus het werkgeheugen, op het systeem vol kan lopen. Bepaalde bewerkingen kunnen dan vastlopen, waarvan de meest problematische is het upgraden van de firmware zelf; het upgraden van de systeemsoftware zou daarom wel eens problematisch kunnen worden. Vanaf versie 400G.GS006 is er niets aan de hand. Goed gebruik van de tool voor het repareren van de Library kan het firmware-updateprobleem verhelpen, zo wijst een telefoontje met de Dell helpdesk uit.

Andere symptomen die aangeven dat het mis is gegaan, zijn dat het standaardprogramma voor beheer van buiten niet meer reageert, foutmeldingen bij het opvragen van de systeemstatus of het maken van snapshots, en weigering van het systeem om op te starten.

Dell heeft bij schrijven nog niet officieel gereageerd op vragen over de bug. Bron: Techworld