De fiscale regeling is afkomstig van de ministeries van Financiën en Economische zaken en wordt uitgevoerd door de Belastingdienst en het Agentschap NL (voorheen Senternovem). De overheid wil hiermee de aanschaf van een energiezuinig Uninterruptable Power Supply (dit zijn systemen die ervoor zorgen dat er bij stroomuitval geen gegevens verloren gaan). Het besluit volgt uit het feit dat er steeds meer ICT apparatuur gebruikt wordt in het algemeen en dat er goede energie-efficiënte ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op het gebied van UPS.

Criteria

De twee criteria om in aanmerking te komen voor deze regeling zijn dat het bedrijf in kwestie (uiteraard) in Nederland belasting betaalt en dat de UPS aan de eisen van de Energielijst voldoet. Het komt erop neer dat het warmteverlies niet groter mag zijn dan een bepaald percentage, afhankelijk van het aantal kW dat het UPS trekt.

Op zich de moeite waard dus om te onderzoeken of dit misschien het juiste moment is om over te stappen naar een dergelijk energiezuinig UPS. Naast het fiscale voordeel is er immers ook nog de besparing op energie zelf natuurlijk.

Bron: Techworld