Gebruikers hadden tot 5 februari de tijd om overtollige foto's te verwijderen of te back-uppen van gratis gebruikersaccounts met meer dan 1000 foto's. Na die tijd zou Flickr dit zelf doen. Dit lijkt echter niet van een leien dakje te gaan.

"Op basis van de feedback van onze leden en de complicaties die sommige leden ondervonden bij het downloaden van foto's maandag, .... hebben we besloten om onze deadline voor het verwijderen van foto's te verlengen," aldus Scott Kinzie, VP van SmugMug tegenover USA Today.

Gebruikers klaagden dat het verwijderen en back-uppen van afbeeldingen traag ging en soms zelfs helemaal niet werkte. Flickr/SmugMug stelt gebruikers verder gerust dat het verwijderen van de foto's niet zo rigoureus is als wordt gedacht.

"Dit betekent niet dat al je foto's boven de 1.000 afbeeldingen-limiet plotseling verdwijnen. Het is eerder zo dat ze "in aanmerking komen" voor verwijdering. De dienst zal zich in eerste instantie richten op "verlaten" accounts met grote aantallen privéfoto's. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je vakantiefoto's opeens ziet verdwijnen."

Flickr geeft gebruikers tot 12 maart de tijd om foto's te back-uppen en/of verwijderen.