Volgens de lijst van Best Companies to Work For van zakenblad Fortune zijn de zitzakken en aan eigen projecten te besteden uren van Google voor 2009 niet meer goed genoeg voor de eerste plek waar de zoekgigant de afgelopen twee jaar vertoefde.

In plaats daarvan maakt een ander technologiebedrijf een reuzesprong: NAS-pionier NetApp, die in de vorige editie van de jaarlijkse lijst nog op plek 14 stond, is nu de beste plek om te werken. Fortune looft vooral de keuze om de richtlijnen rond werkreizen te schrappen en te vervangen met het mantra van 'common sense'. Het helpt ook dat NetApp, anders dan sommige andere technologiebedrijven, geen banen schrapt.

Google is van het podium gedonderd naar plek vier, en heeft dat vooral te danken aan het schrappen van de theepauze en de jaarlijkse skireis, schandelijke budgetmaatregelen natuurlijk, waardoor een aandelenfirma en een consultancy Google ook inhalen.

De derde grote techaanbieder op de lijst is Cisco, op plaats zes. Dat bedrijf moet het volgens Fortune vooral hebben van zijn stabiliteit en zekerheid.

Maar zoals gemeld: het zijn Amerikaanse cijfers, en hoe Nederlandse techies door hen worden behandeld kan lichtelijk afwijken. Bron: Techworld