Force10 Networks is gespecialiseerd in 10 Gigabit-switching op volle snelheid. De high-end switches uit de E-Series zijn onder meer in gebruik bij grote datacentra en internetknooppunten zoals de AMS-IX. De later geïntroduceerde C-Series van chassisgebaseerde switches is meer bedoeld voor kleinere omgevingen.

De C-Series wordt vandaag uitgebreid met de C150. De switch beschikt over vier sleuven en ondersteunt tot maximaal 192 'line-rate' Gigabit en 32 10 Gigabit Ethernet-poorten. Alle poorten ondersteunen Power over Ethernet. Aan het apparaat hangt een prijskaartje van 16.500 dollar.

Om aan de 32 10 Gigabit Ethernet-poorten te komen, moet de C150 wel worden uitgerust met een 8-poorts 10 Gigabit Ethernet-kaart die eveneens vandaag werd aangekondigd. Aan deze uitbreiding hangt een prijskaartje van 16.000 dollar. Beheerders krijgen daarmee wel de mogelijk om koper en glasvezel door elkaar gebruiken.

FTOS

Tot slot kondigt Force10 vandaag ook nog aan dat het FTOS besturingssysteem vanaf nu op al zijn switches wordt toegepast. Hierdoor beschikken alle series over dezelfde featureset en opdrachtregelinterface. Door het gebruik van een uniform OS moet het in de toekomst bovendien mogelijk zijn om applicaties van derden te draaien waardoor Force10 weer populaire netwerktaken zoals load balancing en security op zich kan nemen.

Bron: Techworld