Daarmee is een eind gekomen aan een niet geheel vlekkeloos verlopen proces dat in juli begonnen is. In eerste instantie is een prijs afgesproken van in totaal 3 miljard dollar, maar in oktober kwam Brocade daarop terug. De financiële crisis en het daardoor inzakken van de Foundry-aandelen, heeft Brocade doen besluiten hun bod te verlagen naar 2,6 miljard dollar. Foundry accepteerde het lagere bod, domweg omdat het bedrijf niet anders kon. Andere geïnteresseerden bleven weg.

De moeizame overname is niet zonder gevolgen. Oprichter Bobby Johnson van Foundry vertrekt als CEO bij het bedrijf, officieel omdat hij zich met liefdadigheid wil bezighouden en dat niet met zijn huidige rol te combineren zou zijn.

Met de combinatie Brocade-Foundry ontstaat een serieuze concurrent voor Cisco. Brocade is van zichzelf al verreweg de grootste aanbieder van modulaire SAN-switches. Met Foundry in de gelederen biedt het bedrijf nu alternatieven voor de gehele breedte van netwerkapparatuur in het datacentrum. Bron: Techworld