De fout in Small Business Server 2003 R2 kwam aan het licht tijdens een controle van de software. De update is alleen vrijgegeven aan hardwarefabrikanten en distributeurs en niet aan klanten, benadrukt Microsoft.

Doordat Microsoft de R2-update terugtrekt, zal de algemene beschikbaarheid van Small Business Server 2003 R2 iets worden vertraagd. Eerder deze maand hintte Microsoft nog dat de software in augustus beschikbaar zou zijn.

Small Business Server 2003 R2 bundelt het Windows 2003-besturingsysteem met de Sharepoint-portal, Exchange Server-groupware en Outlook.

Het pakket moet vooral bedrijven aanspreken die maximaal honderd mensen en maximaal vijftig pc's in huis hebben, stelt Microsoft.

Een van de veranderingen in Small Business Server (SBS) 2003 R2 is dat de maximale grootte van de mailbox van 16 naar 75 GB is verhoogd, net als in het nieuwste service pack voor Exchange.

Ook nieuw is Green Check, een technologie die controleert of servers en desktops in het netwerk de laatste patches en updates hebben.

Een andere grote verandering is dat de client access license (cal)-rechten zo zijn aangepast dat SBS 2003-gebruikers vrij toegang hebben tot software op Exchange- en SQL-servers. Bron: Techworld