De Franse minister Eric Besson van Economische Zaken wil Wikileaks uit Frankrijk verbannen, en snel. In een ambtelijke oekaze waarover Reuters beschikt schrijft hij: “Ik vraag u om mij zo snel mogelijk een indicatie te geven welke actie ondernomen kan worden om zeker te zijn dat deze site niet langer in Frankrijk wordt gehost." “Deze situatie is onacceptabel. Frankrijk kan niet een site hosten die de vertrouwelijkheid van diplomatieke relaties schendt en mensen in gevaar brengt.”

Franse en Zweedse servers

Momenteel draait Wikileaks gedeeltelijk op servers van de Franse hosting provider OVH. Eerder deze week deed de klokkenluidersite ook zaken met een andere Franse isp, Octopuce. Als OVH zou worden gedwongen om de servers offline te halen, dan resteert alleen nog het oude thuishonk van Wikileaks, de Zweedse hoster Bahnhof. In Zweden wordt Wikileaks-voorman Julian Assange gezocht voor aanranding en verkrachting.

In Amerika is een ware heksenjacht op Wikileaks gaande. Na cloudhoster Amazon hield ook DNS-provider EveryDNS het voor gezien, en gooiden zij Wikileaks van hun netwerk.

'Geen politieke druk'

Senator Joe Lieberman van de Homeland Security Committee roept alle bedrijven op om Wikileaks te weren. Maar beide bedrijven ontkennen politieke druk, Wikileaks zou simpelweg de gebruiksvoorwaarden overtreden of ‘infrastructuur in gevaar brengen’. Ook datavisualisatiedienst Tableau haalde een infografiek op basis van ‘cablegate’ statistieken offline.