De FreeBSD Foundation houdt jaarlijks in de laatste maanden van de kalender een inzameling voor fondsen om ook in het komende jaar zijn software te blijven ontwikkelen en aanbieden. Het zelf ingestelde doel voor 2014 ligt op 1 miljoen dollar, waarvan nu zo'n 432.000 dollar binnen is. De Amerikaanse nonprofit-organisatie zoekt dus nog gulle gevers voor het einde van het jaar.

Eindspurt, net als vorig jaar?

Vorig jaar lag het doel de helft lager. Van die 500.000 dollar was begin december net iets meer dan de helft ingezameld. Vlak voor de jaarwisseling van 2012 werd niet alleen het doel gehaald, maar ook flink gepasseerd. De crowdfunding leverde toen bijna 700.000 dollar op.

Doneren kan dit jaar via cheque of postwissel, via PayPal of via Click & Pledge. Die laatste betaaloptie is nieuw en geniet de voorkeur van de FreeBSD Foundation. Anonieme bijdrages zijn ook mogelijk. Grote sponsors die al hebben bijgedragen zijn onder meer storageleverancier NetApp, applicatie-proxy aanbieder LineRate, chatdienst WhatsApp, zakelijke e-mailhoster Swishmail, en maker van betalingsverwerkingssoftware Modirum.

De stand van de inzamelingsbarometer op maandagmiddag 18 november: