Volgens Fujitsu Siemens Computers is de opslagsnelheid van de SX88 met vijftig procent toegenomen ten opzichte van vorige model, de SX80. “Deze prestatieverhoging is onder andere te danken aan geoptimaliseerde RAID-controllers ontworpen voor de hoogste bedrijfssnelheden”, zegt het bedrijf. De FibreCAT SX88 ondersteunt een glasvezelverbinding van 4 Gigabits per seconde door het hele systeem heen. De RAID-controllers, ventilatoren, voeding en harde schijven zijn redundant en verwisselbaar. De componenten kunnen worden vervangen zonder het systeem uit te hoeven schakelen. Er kan gekozen worden tussen SATA-II of SAS-schijven. Ook een combinatie van de twee, in één enkele behuizing, is mogelijk.

Volgens Fujitsu Siemens Computers is de SX88 schaalbaar tot 42 terabyte en geschikt voor toepassingen zoals databases, back-ups-naar-schijf en streaming media. Door de hoge verwerkingscapaciteit is het model ook bruikbaar als oplossing voor e-mail, webdiensten en archiveren, stelt het bedrijf. Het nieuwe SX-model is uitgerust met FibreCap-technologie, waardoor de inhoud van de RAID-controllercache wordt beschermd tegen gegevensverlies bij stroomuitval. FibreCache zorgt er ook voor dat de cache-inhoud van de RAID-controllers gesynchroniseerd blijft via een rechtstreekse verbinding.

Het andere nieuwe model, de TX08, beschikt over twee cassettes en vier slots en kan met een LTO-2- of een LTO-3-station worden uitgerust. Het compacte toestel van 1U hoog biedt volgens Fujitsu Siemens Computers een gecomprimeerde opslagcapaciteit van 6,4 en zou gedurende acht dagen als geautomatiseerde dagelijkse gegevensback-up kunnen worden gebruikt. “De automatisering elimineert het risico van menselijke fouten bij het manueel verwisselen van de back-uptapes en zorgt voor een aanzienlijke inkorting van de gegevens back-up-termijnen”, zegt het IT-bedrijf. Het nieuwe tapemodel beschikt ook over een ingebouwde streepjescodelezer voor een vereenvoudiging van het mediabeheer en een versie van de back-upsoftware BrightStor ARCserve.

Het schijfopslagmodel SX88 is per direct leverbaar vanaf 8400 euro, en het tapesysteem is vanaf 1 november verkrijgbaar en gaat 3700 euro kosten.

Bron: Techworld