De robot-teddyberen moeten gezelschap zijn voor ouderen. Daarbij kunnen de interactieve knuffels ook familieleden informatie geven zodat zij inzicht hebben in het leven van bijvoorbeeld hun grootouders, legt een Fujitsu-medewerker uit. Een webcam in de neus en gezichtsherkenningssoftware laat de robot mensen en hun gemoedstoestand herkennen. Kunstmatige intelligentie (AI) moet elke beer een op zijn gebruiker afgestemde persoonlijkheid geven.

Datacentercontainer

Daarnaast werkt serverproducent Fujitsu ook aan eigen datacentercontainers, die vol zitten met servers maar dan zonder eigen ventilators. De container zelf zorgt voor de koeling van de ingebouwde it-apparatuur. Fujitsu gebruikt met het oog op dichtbevolkte steden als Tokio bewust een kleinere maat dan reguliere zeecontainers die al voor datacenters worden ingezet.

Tot slot showt het Japanse concern een verkeerssimulator die gebruikers laat rijden op een virtueel wegennet. Daarbij zorgt het systeem voor maximaal 100.000 andere voertuigen tegelijk, elk met eigen AI en dus eigen rijgedrag. Dit kan bijvoorbeeld files voorspelbaar maken.