Tijdens de IFA electronicabeurs in Berlijn showde Samsung vorige week de combinatie tussen een smartphone en tablet. De Galaxy Note heeft een 5,3 inch super amoled scherm en wordt aangestuurd via een touchscreen óf met een stylus.

Schrijven op het scherm

Vooral het gebruik van het pennetje is opvallend, aangezien de meeste fabrikanten sinds de introductie van de iPhone zich niet meer wagen aan een dergelijke technologie. Samsung ziet duidelijk voordelen.

Zoals het maken van handgeschreven notities of het annoteren van verschillende schermen. De bedoeling is om vervolgens een screenshot te maken en de afbeelding door te mailen.

Volledige smartphone

De Note heeft een 1,4 Ghz dual core processor en een 2500 mh batterij, volgens Samsung een garantie voor een veel betere batterijduur. De Note is ook een volledige telefoon. Samsung stelt dat hij net zo makkelijk is als een gangbare smartphone, maar of gebruikers er daadwerkelijk goed mee kunnen bellen valt nog te bezien. Het apparaat is fors groter dan een iPhone of Galaxy S.

Samsung maakte tijdens de IFA niet bekend wanneer de Note op de markt komt. Alleen in een Zweeds persbericht van het bedrijf werd de maand november genoemd.