Samsung Electronics verwacht ergens volgende week de 10 miljoenste Galaxy S4 te verkopen. Daarmee breekt het nieuwe topmodel van Samsung de verkoopsnelheid van zijn voorganger, de S3. Dat zei co-ceo Shin Jong-kyun op een forum in Seoel, schrijft The Korea Times.

De verkoop van het nieuwe vlaggenschip van Samsung begon op 26 april in Korea. Inmiddels is de Galaxy S4 te koop in zestig landen. Binnen een maand zijn er dus 10 miljoen stuks van de smartphone verkocht. De Galaxy S3 deed daar 50 dagen over. Het is voor het eerst dat een apparaat van Samsung binnen een maand zoveel afzet heeft gevonden.

Galaxy Note 3 verschijnt tijdens IFA

De Galaxy Note 3, de opvolger van de huidige phablet, komt definitief uit tijdens de IFA in Berlijn in de week van 6 september. De Note 3 heeft een 5,9 inch OLED-scherm, maar Shin wilde nog niet zeggen of dat scherm ‘onbreekbaar’ is. Daarnaast gevraagd door Koreaanse journalisten zei de co-ceo dat er nog meer tijd nodig is. Onbreekbare schermen worden als de opstap beschouwd naar flexibele schermen.