Acer heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw een enorme klap gekregen op de wereldwijde PC-markt. Nadat het bedrijf al diverse malen is onthoofd (vele topmannen zijn uit de weg geruimd) blijft het slag na slag missen en zag het zijn verkopen in de afgelopen drie maanden met 20 procent dalen. Acer staat volgens oorlogscorrespondent Gartner nu net nog op de vijfde plaats, waar het ooit nog fier de wereld had veroverd.

IJzeren Troon in handen van Chinezen

Acer heeft nog slechts 6,7 procent van Westeros in handen. De IJzeren Troon wordt bezet door Lenovo, dat eveneens een tik kreeg in het afgelopen kwartaal, maar minder dan concurrerende huizen en dus hebben de Chinezen hun grondgebied uitgebreid naar 19,7 procent. HP volgt na een verlies van 9,5 procent in PC-verschepingen. Dell komt er het beste uit, met slechts een terugval van 4,9 procent en wist zodoende zijn territorium naar 14 procent uit te breiden.

Gartner ziet Apple nog als exotisch klein adelijk huis en neemt deze niet op in de top 5 van de wereld. IDC zet Apple wel op de vierde plek.