Dat stelt Gartner-analist Michael Silver op het Windows Vista-blog. In het bericht vraagt Silver zich af of Vista op 30 januari - de dag dat consumenten het systeem voor het eerst kunnen kopen - wel klaar zal zijn.

"Is het dan nog niet af? Die vraag kan met één woord worden beantwoord: nee", aldus de analist. Volgens Silver komt de tijd tussen het uitbrengen van Vista voor bedrijven en de lancering van de consumentenversie Microsoft goed uit. "De realiteit is dat Microsoft Vista niet in november had kunnen verschepen als echte mensen het massaal en direct voor echte zaken hadden gebruikt."

Silver wijst er op dat met name de drivers voor Vista nog niet klaar zijn. Microsoft levert nu al ruim 19.000 drivers mee met Vista, maar via Windows Update zal het bedrijf nog eens 12.000 extra drivers ter beschikking stellen.

"Sommige drivers die beschikbaar zijn, worden als bèta's beschouwd en zijn nog wat onstabiel of ondersteunen niet alle mogelijkheden van de apparaten", stelt Silver. Bron: Techworld