Het bedrijf was dit wel van plan om de extra beveiligingsvoordelen van Vista te benadrukken, maar ziet daar op grond van de vele negatieve reacties van gebruikers van af.

“Geen plus, geen punt-nog-wat. Gewoon Internet Explorer 7”, aldus Tony Chor, Microsofts groupmanager voor Internet Explorer.

Internet Explorer 7 wordt later dit jaar verwacht. IE7 is vooral een inhaalslag op features die andere browsers al langer bieden.

Ook de beveiliging heeft meer aandacht gekregen. Bij gebruik onder Windows Vista is die beveiliging bovendien extra sterk doordat de browser dan met minder rechten in een ‘protected mode’ draait, waardoor de kans op besmetting met malware minder groot is.

Om de voordelen van de nieuwe browser onder Vista te benadrukken, wilde Microsoft voorzien van een + in de naamgeving. Maar daar ziet het nu toch weer van af.

De officiële namen voor de beide versies zijn daarmee 'Windows Internet Explorer 7 for Windows XP' en 'Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista'.

Microsoft zegt deze namen alleen te gebruiken wanneer het specifiek een van beide versies betreft en de informatie dus platformafhankelijk is. Voor alle overige functies wordt het voortaan weer gewoon “Internet Explorer 7”. Bron: Techworld