Wegener heeft zijn ict uitbesteed aan KPN-dochter Getronics. Gisteravond heeft kortsluiting ervoor gezorgd dat een van de door Getronics beheerde servers uitviel. Dat had tevens effect op de prestaties van andere servers, meldt de NOS. Getronics doet onderzoek naar de oorzaak van de kortsluiting.

Door de storing konden de verschillende redacties van Wegener de pagina's van de kranten niet naar de drukkerij sturen. Het gaat om de regionale kranten in Brabant, Zeeland, Overijssel en Gelderland. Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad kwamen met een noodeditie.

Vaker storing in systemen

De NOS citeert hoofdredacteur Ton Rooms van het Brabants Dagblad, die meldt dat storingen wel vaker voorkomen. Een woordvoerder van KPN die zijn collega van Getronics bijstaat in de mediahectiek van vandaag zegt daar niets over te weten.

Opvallend is dat bij het uitvallen van de dedicated Wegener-server de functies niet automatisch zijn overgenomen door een andere server. De meeste systemen worden redundant uitgevoerd, wat inhoudt dat er altijd een backup-systeem meedraait. De woordvoerder kon ook daar nog niets over zeggen en meldt dat dat ongetwijfeld mee zal worden genomen in het onderzoek.