In zijn post schrijft Chris Flores dat de nieuwe versie van Windows, die in 2009 of 2010 zou moeten verschijnen, geen nieuwe kernel zal krijgen. In plaats daarvan zal Windows 7 gebouwd worden op de motor die ook in Windows Vista en Windows Server 2008 zit.

"Met Windows Vista hebben we een solide basis gecreëerd, met name op het vlak van subsystemen als audio, video en opslag", schrijft Flores. "Windows Server 2008 is op die fundering gebouwd, en dat doen we ook met Windows 7." Wel zal de motor fijner worden afgesteld volgens Flores, maar hij treedt daarover niet in detail.

Flores verdedigt verder de huidige versie van Windows, en beweert dat het besturingssysteem even snel door bedrijven omarmd wordt als voorganger XP. Hij baseert zich daarbij op gegevens van analisten, maar hij noemt geen specifieke onderzoeken of rapporten.

De eerste beelden van Windows 7 zijn onderhand ook al online verschenen, en Microsoft deed daar gisteren met een demonstratie op de All Things Digital conferentie van zakenkrant The Wall Street Journal een schepje bovenop. De aandacht ging in de sessie uit naar de Multitouch-functionaliteit, een techniek die een jaar geleden werd gepresenteerd op de Surface. Windows 7 krijgt de functie standaard mee.

Het interface valt op door de mogelijkheid om het scherm met meerdere vingers te bedienen. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere lijnen tegelijk worden getekend op het scherm, meerdere opties worden aangekruist in een menuutje, of plaatjes geroteerd en omgedraaid worden. Bron: Techworld