De actie is zo'n mooi voorbeeld dat het internet mensen ook kan verbinden. Via Reddit Gifts wordt sinds 2009 de zogeheten Secret Santa-actie georganiseerd. Daarbij geven deelnemers een kerstcadeau aan totaal vreemden. De actie van de sociale nieuwswebsite is een groot succes. Vorig jaar deden er 89.421 mensen uit 160 verschillende landen mee.

Maar het kan altijd gekker. Want dit jaar telt de actie op de sluitingsdag van inschrijven (1 december) het duizelingwekkende aantal van 212.894 deelnemers en 188 landen. Zij worden allemaal gevraagd om hun ontvangen cadeaus op Reddit te posten. Want zoals de bedenkers van Secret Santa zeggen: "We're in the business of creating happiness".

Soms zit het mee

En dan kan het soms mee zitten. Want sinds vorig jaar doet ook de rijkste mens op aarde (gemeten in geld) Bill Gates mee. Dit jaar was de 25-jarige Reddit-gebruiker Cali de gelukkige, ontdekte Business Insider. Niet alleen kreeg zij haar o zo gewenste Loki-helm van Gates, ook gooide de miljardair er een gesigneerd fotoreisboek van Afrika bovenop. Net als een gigantische knuffelbeer én een donatie namens haar aan [email protected], een programma dat levensreddende vaccinaties geeft aan kinderen in arme landen.

Lees hieronder Cali's dolgelukkige reactie: OMG BILL GATES OMG - Secret Santa 2014 - redditgifts Meer over Reddit Gifts in deze inspirerende TEDx-lezing: