De claim blijkt uit het eerste verslag dat curator Marcel Groenewegen heeft gedeponeerd bij de Utrechtse rechtbank. Het pdf-bestand is tevens te downloaden vanaf de site van de curator. Uit het verslag blijkt dat de miljoenenclaim door Nedfield-directeur Mark Elberse wordt betwist.

Financiering achteraf

Het geld zou gebruikt zijn om de overname van de Duitse distributeur Devil in 2006 met terugwerkende kracht te financieren. Die overname werd een grote tragedie, waar Webwerelds zustersite ChannelWorld meerdere malen verslag van heeft gedaan. Nedfield moest Devil verkopen nadat het in financieel zwaar weer belandde. Het bedrijf werd in september van dit jaar failliet verklaard. Curator Groenewegen probeert nu de schuldeisers in kaart te brengen.

Belang in Commodore

Uit het verslag van de curator blijkt onder meer dat partijen belangstelling hebben in het belang van 75 procent dat Nedfield heeft in Commodore International. De niet bij naam genoemde belangstellenden willen dat meerderheidsaandeel wel overnemen. De curator zegt nog te inventariseren welke waarde het merk Commodore nog heeft.

Commodore International is niet failliet verklaard en er lopen diverse procedures tegen het bedrijf, zo blijkt uit het verslag van de curator. Groenewegen weigert meer commentaar te geven en verwijst naar het openbare rapport. Overigens is hij tevens mede-curator van het onlangs failliet verklaarde DSB Beheer.

Bron: Channelworld.