De Google-bril Gass is volgens Google nog dit jaar voor consumenten te koop. De camerabril communiceert draadloos met zowel Android- als iOS-apparaten, stelt Google tegenover The Verge, dat de bril al even mocht proberen. De exacte prijs wil het bedrijf nog niet kwijt, maar de bedoeling is dat Glass voor minder dan 1500 dollar verkrijgbaar zal zijn.

Sinds deze week verkoopt Google de bril met een schermpje in het enkele glas, een ingebouwde camera, microfoon en draadloze communicatie voor 1500 dollar aan Amerikaanse ontwikkelaars en creatievelingen. Zij moeten de bril zelf komen ophalen bij Google.

Geen niche-product

Google's productmanager Steve Lee zegt tegen The Verge dat het bedrijf de bril niet als een niche-product ziet, maar als een product voor de massa. Google verwacht er miljoenen van te verkopen.

De bril krijgt spraakbesturing, waarmee het mogelijk is om foto's en filmpjes te nemen en bijvoorbeeld te videobellen waarbij de persoon in een hoek van het gezichtsveld is te zien. Ook zijn sms'jes te ontvangen en in te spreken, navigatie-instructies te bekijken of woorden te vertalen. De bril kan via spraakherkenning en Google Now antwoorden geven op gestelde vragen.