Met een gulle donatie heeft Google 15.000 stuks van de Raspberry Pi uitgedeeld aan Britse leerlingen. De open source mini-pc is oorspronkelijk ook bedoeld voor het onderwijs, onder meer om jonge mensen te interesseren voor computerwetenschappen. Google-topman Eric Schmidt kwam de Raspberry Pi's (model B) zelf brengen op een lokale school in de Engelse stad Cambridge.

De Raspberry Pi Foundation reageert verheugd. “Dit is een heel goed teken dat de industrie zich inzet om de problemen van het computeronderwijs in Groot-Brittanie proberen op te lossen", schrijft de Foundation in een blogpost.

Samenwerken met het onderwijs

De organisatie maakt tevens bekend dat er een samenwerking met Google en zes Britse onderwijspartners komt. Gezamenlijk gaan zij op zoek naar kinderen waarvan zij denken dat zij het meeste baat hebben bij een Raspberry Pi. Die kinderen krijgen ook allemaal een educatieve handleiding bij de mini-pc cadeau.

Klik voor groot

De Raspberry Pi, een computer ter grootte van een pinpas, blijkt uitermate populair onder hobbyisten én professionals. De open source mini-pc is in het geval van model B standaard uitgerust 512 MB RAM, heeft een 700 MHz-processor en draait op Linux.

Tech voor de jeugd

Vanwege het alsmaar groeiende aanbod voor software dat ontwikkeld wordt voor de Pi, is er inmiddels ook een eigen App Store geopend. De bedenker van de Raspberry Pi, ontwikkelaar Eben Upton, werd afgelopen augustus opgenomen in de MIT-lijst voor 35 exceptionele talenten op het gebied van technische innovatie. MIT prees Upton voor het brengen van technologie naar de jeugd.

Klik voor groot Foto's: RaspberryPi.org