De eerste batch van Google Glass is geproduceerd en deze groep brillen gaat naar mensen die zich een jaar geleden hebben aangemeld voor de Explorer Edition van 1500 dollar. Dat meldt TechCrunch die een mailing in handen heeft van de Google Glass-ontwikkelaars waarin de komst van de cyberbril wordt aangekondigd.

De brillen worden meteen na productie uitgerold bij de 2000 klanten die een Explorer Edition hebben bemachtigd. De Glass-ontwikkelaars stellen niet te willen wachten tot de productie voor alle 2000 exemplaren is afgerond en levert de eerste batch daarom zo spoedig mogelijk uit.

Hoge resolutie

Daarnaast zijn ook de technische specificaties bekendgemaakt. De speaker werkt inderdaad via botgeleiding, zoals ook al werd gedemonstreerd op multimediacongres SXSW. Hierdoor hoort alleen de brildrager het geluid en blijft omgevingsgeluid hoorbaar, in tegenstelling tot bij het gebruik van een hoofdtelefoon.

Het beeld dat dragers te zien krijgen heeft volgens Google een hoge resolutie. Het zou vergelijkbaar zijn met een HD-scherm van 25 inch op een afstand van ongeveer twee en een halve meter. Verder is de bril uitgerust met een camera die foto's maakt van 5 megapixel en 720p video schiet.

Smartphone koppelen

Zoals al eerder uitlekte, heeft de bril geen WiFi-n (wel b en g) en is het apparaat niet uitgerust met een mobiele dataverbinding via 3G of 4G. Via bluetooth is de bril te koppelen aan elke willekeurige smartphone. De begeleidende app vereist Android 4.0.3 of hoger en is nodig om gps te gebruiken of te sms'en.

Naar verwachting kondigt Google de cyberbril officieel aan op ontwikkelaarscongres Google I/O volgende maand. De eerste brillen voor consumenten komen naar verwachting in 2014 op de markt. Google Glass zal ook op sterkte te verkrijgen zijn, voor mensen die al een bril dragen.