Door de overname hoopt Google zijn gehoste applicatiepakket Google Apps aantrekkelijker te maken voor zakelijke gebruikers door de beveiliging naar een hoger niveau te brengen.

Postini is een Amerikaans bedrijf dat onder meer diensten voor mailbeveiliging, archivering en encryptie levert. Het bedrijf heeft ongeveer tien miljoen gebruikers bij zo'n 35.000 bedrijven.

Postini zal volledig in handen komen van Google, zo hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt. Naar verwachting wordt de overname aan het eind van het derde kwartaal afgerond.

"De respons op Google Apps is overweldigend", zegt Dave Girouard, vice-president van Google's zakelijke divisie. "Dagelijks melden zich meer dan duizend kleinere bedrijven aan, maar grote bedrijven zijn terughoudend vanwege de beveiliging."

De overname van Postini moet hierin verandering brengen, zegt Google-directeur Eric Schmidt. "Door de overname van Postini zijn onze Apps meer dan eenvoudig en aantrekkelijk voor gebruikers, zij kunnen nu ook de complexe beveiligingsmandaten stroomlijnen." Bron: Techworld