Google Glass is tot op heden een speciale bril met gewone glaslenzen (niet op sterkte dus). Het computerdeel met camera en projectie op het brillenglas zit vast aan het montuur. Nu meldt Google dat er een variant komt die compatibel is met reguliere brillen, voor mensen met een oogafwijking.

"Het Glass-design is modulair, dus je kunt zelf monturen en glazen toevoegen", laat Google weten op de pagina van het Glass-project op Google+. Die 'add-ons' zijn dan passend bij wat is voorgeschreven door een opticien, verduidelijkt het internetbedrijf.

Developereditie eerst

Het prototype voor brildragers is letterlijk geshowd door Google-medewerker Greg Priest-Dorman, die lid is van het ontwikkelteam achter Glass. Het ontwerp van de cyberbril op sterkte is nog niet af, meldt techsite Ars Technica. "We perfectioneren het design voor de prescription frames nog", verklaart Google.

Dit montuur zal dan ook nog niet klaar zijn voor de release van de beperkt beschikbare developeruitvoering. Die zogeheten Explorer Edition komt dit voorjaar uit, en wordt "later dit jaar" gevolgd door de consumentenuitvoering. Rond de release daarvan zal ook de variant voor brildragers beschikbaar komen. Het is nog niet bekend wanneer dat dan zal zijn.

Google Glass voor brildragers, hier geshowd door Glass-ontwikkelaar Greg Priest-Dorman: Via: Google.