Google gebruikt voor de online diensten de technologie van het vorig jaar overgenomen Postini. Dit bedrijf leverde een dienst die ingaande en uitgaande mail inspecteert. Met Message Filtering, Message Security en Message Discovery brengt Google nu een verfijnder aanbod van 'cloud-diensten' op de markt. Door de dienstverlening in drie stukken op te knippen en de prijzen te verlagen, hoopt Google meer kleine en middelgrote ondernemingen aan zich te binden.

De beveiligingsdiensten werken samen met alle mailsystemen inclusief Lotus Notes, Microsoft Exchange en Novell Groupwise. Message Filtering is volgens de zoekmachinegigant al beschikbaar voor 2 euro per gebruiker per jaar. Deze dienst filtert spam en malware uit het binnenkomende e-mailverkeer.

Message Security voegt daar zaken aan toe zoals het voorkomen van het weglekken van maildata en schendingen van de compliance. Aan deze dienst hangt een prijskaartje van 8 euro per gebruiker per jaar. Message Discovery is met 17,50 euro per gebruiker per jaar een stukje duurder. Ook deze dienst levert de e-mail ‘schoon’ op en voegt daar nog zaken aan toe zoals archivering en retentie.

De nieuwe pakketten maken deel uit van het Google Apps-platform en zijn direct via Google beschikbaar. De pakketten zijn ook via Google-partners te verkrijgen.

Bron: Techworld