Google zet een stapje dichterbij complete werelddominantie door zijn Quantum Artificial Intelligence-team dieper onderzoek te laten doen naar het ontwerp en de bouw van eigen processoren die gebruik maken van supergeleidende elektronische kwantum-componenten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van een team van de universiteit in Santa Barbara, schrijft het onderzoeksteam op Google+.

Google blijft D-Wave kwantumcomputer gebruiken

Google is zoals bekend al druk bezig met kwantumcomputing, via het Canadese bedrijf D-Wave. Dat presenteerde al zeven jaar geleden de eerste kwantumcomputer. Sinds enige tijd werkt Google samen met ruimtevaartorganisatie NASA in het gebruik van dergelijke kwantumcomputers van D-Wave. Die expertise wordt nu gebruikt in het eigen project, hoewel Google zich haast te zeggen dat de samenwerking met D-Wave blijft bestaan.

Met het ontwikkelen van eigen hardware zal Google vooral mikken op een met kunstmatige intelligentie aangestuurde Internet of Things, waarin binnen dat netwerk huisapparaten als thermostaten (Nest) maar ook zelfsturende auto's kunnen worden beheerd.