De eerder geplande aankondiging voor vandaag in New York is op de valreep geschrapt. Uitgenodigde Amerikaanse journalisten hebben afgelopen weekend afzeggingen gekregen van Google. "We schrappen ons maandagochtendevenement in New York vanwege orkaan Sandy. We zullen jullie onze plannen laten weten zodra we meer weten. Blijf veilig en droog, Het Android Team", citeert techblog Technorati de afzegging.

iPhone 5-, iPad- en iPad mini-concurrenten

De grote orkaan Sandy gaat over de Amerikaanse oostkust en dreigt deze ochtend New York te raken. Google had zijn persconferentie in de ochtend gepland op een pier in de haven. Dat gebied is inmiddels echter tot een officiële evacuatiezone benoemd.

De Android-maker schrapt dus de bijeenkomst waar het naar verwachting vier nieuwe Android-producten zou onthullen. Daarmee wil het bedrijf de concurrentiestrijd met Apple opvoeren. Die iOS-maker heeft vorige maand de iPhone 5 onthuld, en net afgelopen week de 7,9 inch iPad mini alsook een flink opgevoerde opvolger van de iPad 3.

De verwachte Google-aankondigingen zijn de 4,7 inch Nexus 4-smartphone (geproduceerd door LG), de 10 inch Nexus 10-tablet (gefabriceerd door Samsung), en een LTE-uitvoering van 7 inch tablet de Nexus 7 (gemaakt door Asus). Laatstgenoemde zou dan ook verschijnen met meer opslagcapaciteit: 32 GB versus het huidige 16 GB-topmodel en het oorspronkelijke instapmodel met slechts 8 GB. De nieuwe 10 inch Nexus-tablet zou een hogere pixeldichtheid halen dan Apple's iPad met Retina-scherm. Overigens is de Nexus 4 vorige maand kwijtgeraakt in een bar in San Francisco, onthult techmagazine Wired nu.

Android 4.2

Daarnaast staat Google volgens geruchten klaar om de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem te onthullen. Dat Android 4.2 zou dan gelijk draaien op de drie stuks Nexus-hardware van Google. Diverse details over zowel de apparaten als het nieuwe besturingssysteem zijn al uitgelekt. Het is nog niet bekend wanneer en waar Google de aankondiging alsnog wil doen.

Google's Crisis Response-kaart, met orkaan Sandy in beeld: