De Guardian bericht over geheime besprekingen met Fuller, onder meer bekend als brein achter de Spice Girls en het Pop Idol-format. Google zou al een jaar met hem in gesprek zijn over een samenwerkingsverband dat "een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop entertainment en muziek worden verspreid".

Nadere details over deze grootse plannen zijn nog niet bekend. Een jaar geleden probeerde het internetbedrijf met Google Video al tegen betaling online tv-programma's en films aan te bieden. Toen deze dienst weinig succesvol bleek, volgde de koop van YouTube.

Sprint Nextel

Een ander gerucht is dat Google de Amerikaanse telecomaanbieder Sprint Nextel zou willen kopen. Volgens blogger Rich Tehrani zou een dergelijke overname negatief kunnen uitpakken voor Google. Zo zou de onlangs gepresenteerde Open Handset Alliance gevaarlopen als Google de koop doorzet, omdat het andere telecombedrijven daarmee tegen zich in het harnas jaagt. Als Sprint Nextel echter verstandig wordt gebruikt als advertentieplatform, valt er veel te winnen voor Google.

Geruchten over een overname van Sprint Nextel, de derde mobiele aanbieder in de VS, doen al langer de ronde. Eerder werden de Zuid-Koreaanse aanbieder SK Telecom en British Telecom als mogelijke kopers genoemd.