Het reactiesysteem van YouTube wordt momenteel verbouwd tot Google+-hub. Al in september maakt Google bekend dat voor het reageren op de videosite voortaan een Google+-account verplicht is. Nu wordt duidelijk dat ook modereren kan, de volgorde van reacties default op de schop gaat en dat Google+ berichten met een link naar een video of kanaal ook als reactie worden weergegeven op YouTube, gelabeld met 'via Google+'.

Het modereren van reacties is helemaal nieuw. Gebruikers krijgen een tool om de reacties op hun video’s voortaan te bekijken voordat ze gepost worden. Daarbij komt ook de mogelijkheid om bepaalde woorden te blokkeren, een zwarte lijst aanleggen of juist de reacties van bepaalde personen automatisch goed te keuren. Ook wordt het melden van spam of misbruik mogelijk.

Wat betreft de volgorde geldt: eigen reacties eerst. Het commentaar van de uploaders verschijnt voortaan bovenaan, samen met die van bekenden van de uploader, eventuele discussies over de video en mensen uit de Google+ kringen van de uploader. Google geeft gebruikers die deze weergave niet willen de mogelijkheid om reacties ‘ouderwets’ op tijdsvolgorde te zetten.