In die honderd dagen tijd, sinds de lancering van Chrome begin september, hebben de Google-ontwikkelaars hard gesleuteld om de browser te optimaliseren. Op het blog van Google staat te lezen dat het bedrijf sinds de introductie 14 updates heeft uitgebracht en 10 miljoen gebruikers wereldwijd achter zich heeft geschaard.

De vijftiende update van Chrome betekent meteen ook het einde van de relatief korte periode in bèta. De grootste problemen waar gebruikers van de browser mee te maken kregen, was het afspelen van video's. Dat zegt Google nu onder controle te hebben. De veiligheid van de browser is volgens het bedrijf ook op orde omdat het gebruik maakt van zandbaktechnologie om browsermalware te weren.

Ook de snelheid is flink opgeschroefd sinds de start in september. De javascript-engine draait nu 1,4 keer sneller dan in september. Door feedback van gebruikers konden de bugs verwijderd worden en is de browser volgens Google nu ideaal om video en audiobestanden af te spelen. Chrome blijft voorlopig alleen beschikbaar voor Windows. Aan een versie voor Linux en Max OS X wordt nog gewerkt. Ook werken ze bij het bedrijf uit Mountain View nog aan de ondersteuning van RSS-Feeds.

Na de hype rond de lancering in september, zakte het marktaandeel van Chrome flink in. In veel landen komt de browser niet boven de halve procent uit. In Nederland zit het aandeel op 0,4 procent.

Maar nu Chrome uit bèta is, zal Google naar verwachting kosten noch moeite sparen om de browser bij een breed publiek geïnstalleerd te krijgen. Zo heeft het internetbedrijf plannen om de browser voor te laten installeren op nieuwe pc's.

Bron: Webwereld Bron: Techworld