Volgens The New York Times wil divisiedirecteur Tony Fadell de bril compleet opnieuw uitdenken en pas uitbrengen als deze helemaal klaar voor consumenten is. Grote publieke bèta's, zoals Google afgelopen jaren enthousiastelingen met zijn vroege versies van Glass organiseerde, gaan er dus niet meer komen.

Lees ook: Hoe Google Glass straks weer terugkomt HoloLens lijkt helemaal niet op Google Glass Waarom Glass voor mij springlevend is

"Publieke probeersels komen er niet meer. Tony is een productman die pas iets uitbrengt als het perfect is", vertelt een medewerker van Google aan de Amerikaanse krant. Fadell werkte eerder bij Apple als bestuurder en stond bij Cupertino aan de basis van de iPod muziekspeler. Afgelopen jaren was hij actief als CEO van Nest, een fabrikant van slimme thermostaten die vorig jaar door Google werd overgenomen.

Google besloot halverwege januari de verkoop van de Explorer Edition stop te zetten. Ook verplaatste het bedrijf de afdeling verantwoordelijk voor Glass van de X-divisie naar een geheel eigen onderdeel onder de verantwoordelijkheid van Fadell. De eerste versies van Glass oogstten verdeelde reacties. Zo waren privacyvoorvechters bang voor ongemerkt filmen en fotograferen door Glass-gebruikers.