Apps Team Edition kan worden gebruikt zonder dat de werkgever zich heeft ingeschreven voor Google Apps, aldus productmanager Rajen Sheth van Google Apps tegenover de nieuwsdienst van Techworld-uitgever IDG.

Voor de versies Standard, Education, Partner en Premier is altijd hulp van de IT-afdeling nodig omdat de diensten moeten worden gekoppeld aan het internetdomein van het bedrijf. Voor Team Edtion is alleen een valide e-mailadres nodig. Sheth: "Google Apps was zonder meer een IT-project, en nu willen we dat mensen het kunnen gebruiken zonder IT-inmenging."

Team Edition bevat de kernapplicaties die ook in de andere edities zitten, zoals een tekstverwerker, een spreadsheetprogramma en Talk voor instant messaging. Gmail onbreekt echter, omdat voor het herrouteren van de e-mail hulp van de IT-afdeling nodig is. Volgens Sheth wordt er echter gekeken naar een mogelijkheid om Gmail toch nog te verwerken in Team Edition.

Volgens Sheth is het niet nodig om dit nieuwe project met argusogen te bekijken aangezien het – in tegenstelling tot andere software – een upgradepad biedt naar beheerbare versies. "Als IT meer controle wil is er altijd de optie om in te tekenen voor de gratis Standard Edition.” Wie toch wil voorkomen dat bedrijfsgegevens worden opgeslagen in de datacentra van Google, kan Team Edition altijd nog blokkeren.

Bron: Techworld