De Amerikaanse elektronicawinkel Best Buy heeft volgens weblog Phandroid een advertentie online gezet van de opvolger van de Nexus One. De S-versie van het Android-toestel moet volgens de reclame tegen de kerst te koop zijn. Inmiddels heeft de webwinkel de advertentie offline gehaald.

In de VS wordt de Nexus S een T-Mobile toestel. Opvallend is ook dat het tweede model van de Google-phone niet gefabriceerd wordt door HTC maar door Samsung. Die maakt al een ander toestel met een S in de naam: de Galaxy S.

Gingerbread

Als de geruchten kloppen, dan wordt de Nexus S het eerste apparaat dat Android 2.3 draait. Een nieuwe versie van het besturingssysteem dat ook wel bekend staat als Gingerbread. Die update zou videochat en geïntegreerde voip-telefonie mogelijk maken.

De eerste poging van Google om de telefoniemarkt te veroveren stelde teleur. Van de Nexus werden 135.000 toestellen verkocht binnen de eerste 74 dagen. Ter vergelijking: de Motorola Droid en de eerste iPhone gingen binnen 74 dagen meer dan een miljoen keer over de toonbank.