Vizioncore kennen we al van verschillende tooltjes waarmee VMware-omgevingen meer armslag in het beheer krijgen. EcoShell is formeel geen project van het bedrijf, maar de toolbouwer is wel de belangrijkste kracht achter de ontwikkeling van de gratis software.

Er zijn een paar dingen die opvallen aan EcoShell. Het is leverancier-onafhankelijk, en kan dus gebruikt worden voor gemengde omgevingen. Voor de GUI wordt gebruikt gemaakt van een console van Quest, de meerderheidseigenaar van Vizioncore. Die combinatie is op zijn beurt weer afgestemd voor hypervisor-omgevingen, in een combinatie die doet denken aan Microsoft Management Console.

De PowerShell-omgeving wordt aangeroepen om verschillende virtualisatietaken te automatiseren. Zo kunnen scripts die zijn gericht op omgevingen worden aangemaakt en aangepast.

Het is nog niet duidelijk wanneer EcoShell af is. Gezien de snelheid waarmee de bèta's uitkomen, zou dat nog best vlot kunnen zijn. Een derde bèta staat op de planning om over twee of drie weken te worden uitgebracht. Bron: Techworld