Dat zeggen analisten die al een voorbeschouwing hebben gekregen van Cisco zelf. Geruchten rond de blade doen al een tijdje de ronde, en nu is dus duidelijk wanneer het bedrijf het systeem zal tonen.

Met California betreedt Cisco aanstaande maandag de wereld van de bladeserver, een stap die flinke gevolgen kan hebben in het datacentrum. De server is de hoeksteen van een project dat Cisco 'Unified Computing' heeft genoemd. Het gaat om een combinatie van producten die Cisco wil marketen als een methode om alle datacentrum-processen te vangen in een uniforme omgeving.

Juist de blade is interessant, omdat Cisco daarmee afstapt van de hardware van HP en IBM die Cisco in eerste instantie inzette voor serverfuncties. California onderscheidt zich erin dat het een ingebouwde virtuele switch krijgt. Ook daarover worden maandag de details bekend gemaakt.

Het is ook duidelijk geworden wat Cisco in de tussentijd in alle stilte heeft gedaan: gesproken met andere ict-grootmachten om vooral ondersteuning te krijgen voor California. Microsoft, Intel, en VMware gaan dat ook daadwerkelijk toezeggen, waarmee beheerders er prat op kunnen gaan dat California wordt gecertificeert voor producten van die aanbieders.

Voor meer details is het nog even wachten tot maandagavond. De verwachting is dat de blade vanaf mei ook daadwerkelijk leverbaar wordt. Bron: Techworld