Motorola onthult de eerste smartphone nadat het bedrijf door Google is opgekocht. Het 'comeback'-toestel van de fabrikant is deels op Amerikaanse bodem in elkaar gezet en is voorlopig ook alleen in Noord-Amerika te koop.

De Moto X is zoals vooraf voorspeld een mid-range toestel met een1280 bij 720 pixel-scherm en een 1,7 Ghz dual-core chip. De smartphone heeft een 10 megapixel camera achter en 2 megapixel voor en is verkrijgbaar met 16 GB en 32 GB opslagruimte. Met zijn 2200mAh-accu gaat de Moto X volgens Motorola gemiddeld 24 uur mee.

Nog geen Android 4.3

De software is gebaseerd op Android 4.2 (Jelly Bean) en dus nog niet op het vorige week onthulde Android 4.3. Toch wordt verwacht dat een update naar die nieuwe versie snel volgt.

De eerste Googlerola-smartphone probeert zich te onderscheiden doordat het toestel persoonlijk kan worden aangepast. Motorola komt met een veelvoud aan kleuren en materialen voor de voorkant, achterkant en knoppen van de Moto X. Het bedrijf geeft bij de presentatie aan dat het de komende tijd met nog meer kleuren voor de achterkant komt.

Graadmeter

De Moto X is een belangrijke graadmeter voor Motorola, dat al enige tijd rode cijfers schrijft. Google snijdt steeds harder en dieper in het verlieslatende bedrijf. In de afgelopen drie maanden zijn er 5383 medewerkers ontslagen, ruim de helft van al het personeel.