Jouw kantoor moet immers niet alleen een professionele uitstraling hebben. Idealiter heeft deze ook nog eens een praktische indeling en is deze ergonomisch ingericht. Onderstaande 4 tips vormen de basis voor de perfecte kantoorinrichting!

[index date=201909121336]1. Kantoorverlichting[/index]

Licht speel een belangrijke rol binnen ieder kantoor. Licht heeft onder andere invloed op de alertheid en stemming van de personen binnen het kantoor. Een te donker kantoor kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat medewerkers sneller moe worden. In het ideale geval is er voldoende daglicht aanwezig, aangezien dan het natuurlijk ritme niet wordt verstoord. Zijn er echter weinig (grote) ramen aanwezig? Zorg er dan in ieder geval voor dat er geen objecten voor het raam worden geplaatst. Verder is het verstandig om dimbare LED-verlichting te gebruiken met een zachte, witte kleur. Dit maakt het mogelijk om het best de natuurlijke lichtinval na te bootsen.

[index date=201909121336]2. Bureaus[/index]

Wie 'kantoorinrichting' zegt, zal al snel denken aan de bureaus. Dit is immers de plek waar de meeste medewerkers circa 40 uur per week achter zullen zitten. Bovendien hebben bureaus een grote invloed op de sfeer én productiviteit binnen de kantoorruimte. Het blijkt namelijk dat langdurig zitten een negatieve invloed heeft op medewerkers, zowel op fysiek als psychologisch gebied. De oplossing om medewerkers zowel te laten staan als zitten zijn zit/sta werkplekken. Dergelijke bureaus zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar, bijvoorbeeld met een slinger of juist elektrisch. Onder werktijd kunnen medewerkers hierdoor makkelijk wisselen tussen staand en zittend werken. Medewerkers blijven zo in beweging waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en het ziekteverzuim vermindert.

[index date=201909121336]3. Planten[/index]

Planten zorgen niet alleen voor een gezellige uitstraling, ze zijn bovendien functioneel. Het is algemeen bekend dat planten zuurstof afgeven. Wil jij er voor zorgen dat het kantoor niet muf of benauwd wordt? Houd tijdens het inrichten van jouw kantoor dan rekening met voldoende planten. Door voldoende planten in de ruimte te plaatsen wordt de stress van medewerkers verminderd, de productiviteit verhoogd en de creativiteit verbeterd.

[index date=201909121336]4. Vloer en muren[/index]

Als laatste moet je altijd rekening houden met de vloer en muren binnen jouw nieuwe kantoor. Om te beginnen heeft kleur een grote invloed op de uitstraling van het kantoor. Te donkere muren kunnen een sombere uitstraling hebben, terwijl felle kleuren juist het tegenovergestelde effect kunnen hebben. Houd verder rekening met het materiaal van de vloer. Lopen er bijvoorbeeld veel personen van buiten naar binnen met (smerige) werkschoenen? Dan is het verstandig om geen tapijt neer te leggen, maar om juist te kiezen voor een hardere vloervariant.

Bovenstaande vier onderdelen vormen de basis voor jouw nieuwe kantoor. Ben jij nog op zoek naar nieuwe elementen en meubilair voor de kantoorinrichting? Bij EM-kantoorinrichting vind je alle onderdelen die je nodig hebt voor een prettige kantooromgeving!